Onderzoek naar advocaat Jef Vermassen

Vermassen trekt zich terug uit dossier kasteelmoord

Vermassen trekt zich terug uit dossier kasteelmoord

Jef Vermassen Foto: BELGA

Advocaat Jef Vermassen zal in het dossier rond de kasteelmoord niet langer optreden als raadsman van dokter André G. Dat zegt Albert Coppens, stafhouder van de Balie in Dendermonde.

Vermassen verdedigde in de zaak ronde de kasteelmoord dokter André G., de schoonvader van de vermoorde Stijn Saelens. Vermassen verdedigde eerder echter ook Elisabeth, de vrouw van Saelens en dochter van G., toen die een incestklacht indiende tegen haar man.

De vrouw trok de klacht later opnieuw in. Elisabeth besliste vorige week om zich burgerlijke partij te stellen in de moordzaak op haar man waardoor belangenvermenging dreigt voor Vermassen. De stafhouder heeft Vermassen daarom vanmiddag geadviseerd zich terug te trekken uit de zaak. Dat heeft Vermassen in de loop van de avond gedaan.

Onderzoek naar Vermassen 

De stafhouder van Dendermonde heeft ook een onderzoek geopend naar Vermassen. Aanleiding zijn een aantal uitspraken van Vermassen in de zaak van de kasteelmoord.

De stafhouder begint het onderzoek na een artikel in De Standaard van dit weekend. Daarin spraken een aantal advocaten hun verontwaardiging uit over recente uitspraken van Vermassen in de media. Zo verklaarde Vermassen vorige week onder meer dat hij zijn client had opgeroepen de waarheid te zeggen en dat hij 'geen foefeladvocaat' was.

De stafhouder gaat nu onderzoeken of Vermassen heeft gezondigd tegen de deontologische regels van de advocatuur. Er bestaat immers iets zoals het reglement Advocaat & media. Daarin staat onder meer dat de advocaat gebonden is aan het beroepsgeheim en het vertrouwen van zijn cliënt niet mag beschamen.

De stafhouder heeft Vermassen voorlopig gevraagd niet meer met de pers te praten zonder zijn toestemming.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees