Peter Vanvelthoven nieuwe voorzitter Infrax

Peter Vanvelthoven nieuwe voorzitter Infrax

Foto: belga

Peter Vanvelthoven wordt de nieuwe nationale voorzitter van intercommunale Infrax. Dat vernam de regionale zender TV Limburg en werd bevestigd door het netbedrijf voor elektriciteit, aardgas, riolering en kabeltelevisie. Vanvelthoven volgt in deze functie Steve Stevaert op.

De Lommelse SP.A-burgemeester Peter Vanvelthoven is unaniem door de raad van bestuur van Infrax Limburg naar voren geschoven als nieuwe nationale voorzitter van de intercommunale Infrax.

Volgende woensdag wordt de aanstelling van Vanvelthoven bekrachtigd, aldus TV Limburg. Vanvelthoven volgt dan ex-gouverneur Steve Stevaert op, die zelf in 2010 de fakkel overnam van Walter Cremers, het andere kopstuk van de sp.a in Lommel, die nu Limburgs gedeputeerde is.

Intercommunales

Infrax is een samenvoeging van de voormalige intercommunales Interelectra, Iveg, Infrax West en PBE. De Limburgse gemeenten hebben hier altijd de bovenhand in gehad en staan daarom ook het sterkst om de topfuncties in te vullen.

Met Vanvelthoven blijft het bestuur ook in handen van de SP.A, voor wie de nutsbedrijven, net zoals mobiliteit, symbooldossiers zijn die ze graag in eigen rangen houden.

Er werken momenteel zo'n 1.500 mensen voor Infrax.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees