Tom Dehaene (CD&V) tegen Uplace in Machelen

Tom Dehaene (CD&V) tegen Uplace in Machelen

Vlaams Parlementslid Tom Dehaene (CDV) Foto: Pol De Wilde - Corelio

Vlaams parlementslid Tom Dehaene (CD&V) kant zich tegen het project dat Uplace in Machelen wil realiseren. ‘Het project zal het fileprobleem en de bijhorende milieuschade nog meer doen toenemen. Ik ga ervan uit dat Vlaams minister van Cultuur en Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) de milieuvergunning niet zal goedkeuren’, liet Dehaene in zijn digitale nieuwsbrief weten.

Hij wijst op nog een aantal bezwaren tegen de grote werk- en ontspanningssite die Uplace wil lanceren. Zo voorspelt hij nog meer file op de Brusselse ring en in de omgeving. Hij vreest ook dat het project de doodsteek zal zijn voor bestaande winkels en kleinhandel in de regio Vilvoorde en dat een te hoge toren gevaarlijk is voor de nabijgelegen luchthaven. De combinatie met twee andere geplande winkelcomplexen in Brussel is ook een negatief punt. ‘Samen met CD&V Vlaams-Brabant sta ik achter veel van deze bezwaren en ben ik tegen de komst van dit project’, maakt Dehaene duidelijk.

De Vlaamse regering keurde voor het Uplace-project reeds een bouwvergunning goed. Diverse instanties, waaronder ondernemersorganisatie Unizo, tekenden daartegen een beroep aan. De Vlaams-Brabantse deputatie weigerde echter de milieuvergunning, waardoor Uplace naar Schauvliege stapte. Haar beslissing wordt tegen 22 maart verwacht.

Corrigeer

NIEUWS