Spelers leveren 75% in om Glasgow Rangers te redden

Spelers leveren 75% in om Glasgow Rangers te redden

Foto: EPA

Glasgow Rangers is voorlopig gered, met dank aan de spelers en staf van de Schotse traditieclub. Zij leveren tussen de 25 en 75% van hun loon in om de uitgaven de bijna failliete club te minimaliseren. Zo kunnen de Rangers in ieder geval het seizoen uitdoen. De fans bereiden zich inmiddels voor om hun club te redden.

De Rangers gingen vorige maand in curatele toen bleek dat de achterstand in lonen en belastingen was opgelopen tot liefst 11 miljoen euro. Daarnaast hangt hen nog een belastingsregularisatie van 38 miljoen euro boven het hoofd.

Vertrekkers

Spelers en staf leveren dus fors in om hun club te redden. Daarnaast stappen ook middenveldes Mervan Celik en Gregg Wylde uit eigen beweging op. De inspanning van de spelers zal de club elke maand ongeveer 1,2 miljoen euro uitsparen, vertelden de curatoren vandaag.

Dick Advocaat

De besparing is genoeg om de 54-voudige Schots kampioen op korte termijn te redden, op lange termijn zullen meer structurele maatregelen nodig zijn. Dick Advocaat, ex-trainer van de Rangers, heeft er vertrouwen in dat de club zich zal redden . 'Dat zal niet gebeuren. Uiteindelijk staat er altijd wel iemand op om de club over te nemen', zegt hij op Vi.nl.

Mogelijk worden de eigen fans de redders: zij groepeerden zich in de 'Blue Knights' en bereiden een bod op de club voor.

Corrigeer