Gilbert heeft koorts en start niet in Tirreno-Adriatico

Philippe Gilbert is vandaag niet meer gestart in Tirreno-Adriatico. De Belgische kampioen is ziek en geeft forfait voor de voorlaatste etappe met start en aankomst in Offida.

'Gilbert heeft momenteel 38,2 graden koorts', verklaarde zijn ploeg BMC bij de start van de voorlaatste etappe. 'Die koorts kwam gisteren een uurtje na de aankomst op. Hij heeft ook hoofd- en keelpijn. Wellicht een virus. Deze Tirreno is erg zwaar, de renners hebben meer dan 25 uren gekoerst in vier dagen. Philippe was waarschijnlijk al enkele dagen aan het vechten tegen de ziekte. Hij wou zelf nog erg graag starten vandaag, maar wij wilden zelf geen enkel risico nemen. Zaterdag is het Milaan-Sanremo en die race is natuurlijk veel belangrijker.'

Zo komt er voor Gilbert een vroegtijdig einde aan de Italiaanse rittenkoers die niet al te best verlopen was voor de Waalse kopman van BMC. Gilbert stond pas 84ste in het algemene klassement op meer dan 26 minuten van leider Christopher Horner. Hij kon zich geen enkele keer tonen op de Italiaanse wegen en moest tijdens de ploegentijdrit zelfs zijn ploegmaats laten gaan.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.