Bart Moeyaert op shortlist Hans Christian Andersen Award

Bart Moeyaert op shortlist Hans Christian Andersen Award

Bart Moeyaert Foto: Pol De Wilde - Corelio

Bart Moeyaert is samen met vier andere schrijvers genomineerd voor de Hans Christian Andersen Award 2012, de tweejaarlijkse 'Nobelprijs voor kinder- en jeugdliteratuur' voor nog levende schrijvers.

De Hans Christian Andersen Award wordt uitgereikt door de jury van de International Board on Books for Young People (IBBY). Dat meldt de organisatie maandag in een persbericht. De winnaar wordt volgende week maandag op de Children's Book Fair in het Italiaanse Bologna bekendgemaakt.

De andere vier auteurs die naar de prijs dingen zijn Maria Teresa Andruetto (Argentinië), Paul Fleischman (Verenigde Staten), Jean-Claude Mourlevat (Frankrijk) en Bianca Pitzorno (Ialië).

Ook zal de jury een prijs toekennen aan een illustrator. Op de shortlist in die categorie staan Mohammad Ali Beniasadi (Iran), John Burningham (Verenigd Koninkrijk), Roger Mello (Brazilië), Peter Sis (Tsjechië) en Javier Zabala (Spanje).

De tienkoppige internationale jury staat onder leiding van de Spaanse voorzitster Maria Jesus Gil.

De Hans Christian Andersen Award wordt sinds 1956 uitgereikt. Moeyaert is voor de vierde keer voor de prijs genomineerd, zo staat op de website van de schrijver. De prijs werd genoemd naar de Deense auteur Hans Christian Andersen.


 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees