Waarom vrouwen blij zijn als hun man huilt

© shutterstock

Vrouwen vinden het leuk wanneer hun man huilt. Niet omdat ze hem graag zien lijden, wel omdat het volgens hen toont dat haar man de relatie serieus neemt.

tib

Vrouwen geloven dat wanneer haar man zijn gevoelens kan uiten, dit een bewijs is van het feit dat ze een sterke relatie hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van de Harvard Medical School, waarvoor 165 koppels ondervraagd werden. Ruim helft daarvan was getrouwd, de anderen hadden een relatie van gemiddeld 3,5 jaar.

Volgens de studie vinden mannen en vrouwen het zo moeilijk om elkaar te begrijpen omdat ze op een andere manier met elkaar meeleven. Zo leeft een vrouw meer mee met de negatieve emoties van haar man, terwijl die net meer focust op de positieve gevoelens van zijn vrouw.

Vrouwen vinden het ook belangrijk dat een man ziet wanneer ze ongelukkig is, omdat hij dan betrokkenheid toont in hun relatie. Mannen denken echter dat de relatie sterker wordt als hij kan zien wanneer hun vrouw gelukkig is, omdat ze geloven dat ze er makkelijker voor kunnen zorgen dat ze ook gelukkig blijft.

Wanneer een man huilt in het bijzijn van zijn vrouw, is dit voor de vrouw een teken dat hij haar volledig vertrouwt. 'Het is een bewijs dat de man investeert in de relatie en zich emotioneel engageert, ook op moeilijke momenten", aldus onderzoeksleidster Shiri Cohen. Toch bevestigt ze dat het belangrijk is dat je als koppel zowel gelukkige als ongelukkige momenten kan delen: 'hoe meer empathie er is voor elkaars emoties, hoe gelukkiger het koppel', aldus Cohen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer