Als het aan ontwerpsters Sonia Rykies en Phoebe Philo ligt, mogen we deze zomer in onze pyjamabroek de straat op. Zij het dan wel een fashionable exemplaar in een zachte, fluïde stof, die zelfs een blinde niet per ongeluk zou aantrekken om zijn bed op te zoeken. Draag ze lekker ruim en luchtig, want de pyjamabroek belichaamt de zomer op zijn meest comfortabel.

Alhoewel. Om er niet uit te zien alsof je écht in pyjama rondloopt, draag je deze broek best met hoge hakken, die je vrouwelijk figuur benadrukken in deze wijde kledingstukken. Voor een deftige gelegenheid combineer je de broek met een blouse en een blazer, op vrije dagen volstaat een losse top met een cardigan.

De echte fashionista kan deze broek ook ‘all the way’ dragen en combineren met een pyjama-achtig bloesje. Hier werkt een beetje variatie in de print (bijvoorbeeld de combinatie van dunne en bredere strepen), maar de ware kunst zit hem in de accessoires: naast hoge hakken kunnen juwelen, sjaaltjes en een kleurrijke clutch duidelijk maken dat je niet zomaar in deze outfit uit bed bent gerold.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees