Celebs

Glenn wint The Voice van Vlaanderen

Glenn heeft zijn favorietenrol waargemaakt. Foto: The Voice

Heel even leek het erop dat Bert of Silke 'The Voice' ging winnen maar uiteindelijk maakte Glenn toch zijn favorietenrol waar.

Weinig nieuws te zien tijdens de finaleshow, de finalisten grepen vooral terug naar hun veilige succesnummers uit de blind auditions. Zo koos Bert opnieuw voor 'Girl, you'll be a woman soon' en Glenn voor 'I shot the sheriff'. Iris koos voor haar versie van Lana Del Reys 'Videogames', volgens Alex Callier 'tien keer beter dan Lana Del Rey live', al vinden wij dat niet echt een compliment, aangezien de zangeres in kwestie er tegenwoordig live op los blundert. Vuurwerk was er wel bij Silke die een knappe prestatie neerzette met 'Hot Stuff'. 

Het leek Silke nog verder voor de wind te gaan toen bekend werd dat zij de meeste iTunes downloads achter haar naam had staan. Bij de eerste tussenstand kreeg ze echter de wind van voren. Bert  werd eerste, op de voet gevolgd door Glenn. Ook bij de tweede tussenstand wist Bert duidelijk de stemmers te bekoren, Glenn viel toen terug naar een derde plaats en Silke stootte door naar de tweede.

Toen de twee uiteindelijke finalisten bekend gemaakt werden, was het duidelijk dat Iris geen schijn van kans maakte. En ook Bert viel terug naar de derde plaats en moest dus definitief plaats ruimen voor Glenn en Silke.

Tijd dus voor Silke en Glenn om hun eigen single te brengen. Glenn bracht 'Knight in shining armour' en kreeg meteen alle lof van Alex Callier voor zijn 'uitgesproken stem'. Volgens de coach is Glenn de enige Voice van Vlaanderen die het op alle radiostations goed zal doen. 

Silke bracht op haar beurt 'Awake'. Coach Koen Wauters vond het een goede single, maar vindt dat 'The Voice' goed moet weten wat hij / zij wil, terwijl de tweede een paar maanden moet gebruiken om dit nog uit te zoeken. 'Ik denk dat jij die paar maanden kan gebruiken', zei hij als besluit tegen Silke. En ook coach Natalia bleek even het geloof in haar poulain kwijt: 'Ik zei daarnet nog tegen haar dat ik dacht dat ze er niet bij ging zijn'.

Meer had stemmend Vlaanderen niet nodig om de 21-jarige Glenn definitief als winnaar uit te roepen, zij het nipt met 52 procent van de stemmen. Zijn single wordt meteen uitgebracht en hij krijgt ook een platencontract om een volledig album op te nemen. Bovendien mag hij in een gloednieuwe wagen naar huis rijden.

Na afloop van de finale werd meteen een oproep gelanceerd voor een volgende editie van het programma.

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees