Seks & Relaties

Daarom willen vrouwen geen nieuwe man

Daarom willen vrouwen geen nieuwe man

Foto: Shutterstock

De meeste vrouwen zijn niet tevreden met een man die goed meedraait in het huishouden. De reden? Ze doen er gemiddeld drie uur over om de klusjes die hij slecht uitvoerde te verbeteren. Dat bewijst een enquête van de Britse keten Sainsbury waaraan tweeduizend vrouwen deelnamen.

Meer dan de helft van de respondenten geeft toe dat hun man regelmatig de afwas voor zijn rekening neemt. Hij vergeet echter meestal om het aanrecht en de keukentafel schoon te maken, wat haar extra werk bezorgt. Ruim 28 procent zegt dat de partner af en toe het avondeten klaarmaakt. Dat vinden de ondervraagde dames in eerste instantie heel leuk, tot ze achteraf vetvlekken en etensresten ontdekken in de oven.

Volgens de meeste dames kunnen mannen ook de was niet doen zoals het hoort. Ze hangen natte kleren te dicht bij elkaar waardoor deze niet goed kunnen drogen, scheiden witte en gekleurde was niet en ‘vergeten’ de kledij in de kast te hangen. En dat is niet alles. De ondervraagden vinden ook dat mannen niet kunnen stofzuigen omdat ze alleen het midden van de ruimte schoonmaken.

Hoewel de geënquêteerden over het algemeen niet tevreden zijn over de huishoudelijke capaciteiten van mannen, beseffen twee op de drie dames wel dat hun partner zijn best doet. In vier op de tien huishoudens worden de taken dan ook eerlijk verdeeld. Eén vijfde van de mannen is er zich niet van bewust dat hij huishoudelijke taken slecht uitvoert. De helft van de vrouwen vindt het daarom nutteloos om te zeuren dat het beter kan.

‘Vrouwen kunnen onmogelijk alles zelf doen, maar toch blijven de meesten onder hen de perfectie nastreven. Wanneer hun man steken laat vallen in het huisouden, hebben ze het gevoel dat ze het zelf beter kunnen’, aldus een woordvoerder van de winkelketen.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees