Moeder en oma verdacht van moord

Moeder bekent dat ze dochter heeft verstikt

SINT-AMANDS - De moeder en de oma van de vrijdag dood teruggevonden baby uit Sint-Amands zijn door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. De moeder bekende dat ze haar dochter verstikte. De autopsie op het lichaampje van de overleden baby lijkt de bekentenis te bevestigen. Dat zegt het Mechelse parket.

De 29-jarige moeder heeft bekend dat ze haar drie maanden oude dochter verstikte. De vrouw is in een zware echtscheiding verwikkeld en vertelde dat het haar allemaal te veel was geworden.

Oma gooide babylijkje in vuilbak

De 62-jarige oma, die op hetzelfde adres woont, was aanwezig bij de feiten en heeft er wellicht ook haar medewerking aan verleend. Haar precieze aandeel moet volgens het parket nog verder onderzocht worden, maar het zou wel de oma zijn geweest die het babylijkje met het huisvuil heeft buitengezet.

Verdwijning

De moeder had vrijdagmorgen aangifte gedaan van de verdwijning van haar baby. Ze verklaarde dat ze even boven in de woning was en dat de baby weg was toen ze weer beneden kwam. Ze zei ook dat de voordeur open stond. Een zoekactie in de woning en de omgeving leverde niets op.

Lichaam gevonden in vuilniswagen

De politie besliste vervolgens om de vuilniswagen die het huisvuil had opgehaald te doorzoeken en trof daarin het lichaampje aan. De moeder en de oma werden daarop gearresteerd en later ook aangehouden door de onderzoeksrechter. De twee verschijnen dinsdag voor de raadkamer van Mechelen.

Autopsie

Zaterdag werd op het lichaampje van de overleden baby een autopsie uitgevoerd. De eerste resultaten daarvan lijken het verhaal van de moeder te bevestigen. Er zijn volgens het parket van Mechelen echter nog een aantal elementen die verder moeten uitgeklaard worden. In het belang van het onderzoek worden daarover geen details gegeven.

Corrigeer

MEER NIEUWS