Waar kan ik gratis parkeren tijdens de Ronde van Vlaanderen?

Voor de Ronde van Vlaanderen worden op zondag 1 april honderdduizenden fans verwacht. De organisatie stelt drie gratis parkings beschikbaar voor wie met de wagen komt. Deze parkings worden aangegeven als 'publieksparking'.

Wie met de wagen komt, moet wel opletten: het parcours is afgesloten vanaf 9u tot een uur na de koers. Zet uw gps dus zeker af en volg de wegwijzers.

Gratis parkings

-Kluisbergen: Avelgemstraat, 2000 wagens

-Ronse Centrum: Cesar Snoecklaan, station, Ninovestraat, 7000 wagens

-Oudenaarde: Industriezone Bruwaan (De Bruwaan), Industriezone Meersbloem, Industriezone Ring 2, 5000 wagens

In Kluisbergen is ook een betalende parking voor 750 wagens voorzien.

Fietsparkings

Wie met de fiets komt, kan die stallen in een van onbewaakte parkings. In Oudenaarde zijn dat er vier: Meinaert,  Markt, Bekstraat, Donksite aankomst: Minderbroedersstraat - Westerring. In Kluisbergen kan u uw fiets kwijt in de Parklaan en de Keuzelingenstraat.

Gratis bussen

Veertien shuttlebussen brengen Rondesupporters zondag gratis vanop drie randparkings naar het slotparcours in de Vlaamse Ardennen. Een risico-analyse op de meest gevoelige plekken en het instellen van tien veiligheidszones zijn nog twee andere nieuwigheden.

Van 9 tot 12 uur en van 16 tot 19 uur kunnen supporters vanop randparkings in Kluisbergen, Ronse en Oudenaarde naar het parcours van de Ronde gebracht worden.

Corrigeer