Eerst vier jaar cel, nu vrijspraak voor seksueel misbruik

LAAKDAL - Het hof van beroep in Antwerpen heeft woensdag een 51-jarige man uit Laakdal vrijgesproken voor het seksueel misbruik van zijn minderjarig nichtje. In eerste aanleg had hij daarvoor nog vier jaar cel gekregen, waarvan twee jaar effectief. Wat twee andere nichtjes betrof, was de strafvordering vervallen door verjaring.

De man stond terecht voor de aanranding en de verkrachting van drie nichtjes tussen mei 1990 en mei 2003. De meisjes kampen alle drie met psychologische problemen en zijn daarvoor in therapie. Toen er gezocht werd naar de oorzaak, kwam het vermoedelijke misbruik naar boven.

De beklaagde gaf toe dat hij met de meisjes, die toen tussen de 7 en de 13 jaar waren, in bad was geweest toen ze eens een weekend of nacht bleven logeren, maar ontkende dat er iets ontoelaatbaars was gebeurd. Hij betwistte ook dat ze in zijn bed hadden geslapen, zoals zij verklaarden.

Het hof vond de feiten niet bewezen. Geen van de meisjes had na de overnachtingen iets gezegd over het misbruik. Het hof sloot niet uit dat de herinneringen die tijdens hun therapie naar boven kwamen niet echt gebeurd waren. Eén van de meisjes had daar ook al zelf haar twijfels over uitgedrukt. Voor twee van de beweerde slachtoffers waren de feiten bovendien verjaard.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees