Mentalist Gili krijgt eigen spelprogramma op Eén

'ONmogelijk?' wordt opgenomen in de club club Spirito Martini in Elsene. Foto: vrt

Gili, de bekendste mentalist/illusionist van Vlaanderen, presenteert binnenkort een spelprogramma op Eén. Hij gaat in 'ONmogelijk?' de uitdaging aan met koppels die via vijf uitdagingen 15.000 euro kunnen verdienen. De show wordt opgenomen in de club Spirito Martini in Elsene en komt vanaf zaterdagavond 14 april op de buis.

Zeven weken lang stelt Gili in 'ONmogelijk?' elke week een ander duo op de proef met bizarre uitdagingen. Het is aan de koppels om in te schatten of Gili de uitdagingen tot een goed einde kan brengen. Is het mogelijk of niet? Gili is dus zowel de presentator die zijn kandidaten een klinkende overwinning gunt als de mentalist die de duo's het hoofd op hol brengt en hen met zo min mogelijk winst naar huis wil sturen.

Om discussies in het programma te vermijden worden de termen 'mogelijk' en 'onmogelijk' op voorhand duidelijk gedefinieerd. Een uitdaging is 'mogelijk' als Gili of een andere mentalist de bewering keer op keer kan waarmaken. Zo’n uitdaging is dan weer 'onmogelijk' als niemand ter wereld die prestatie onder de gegeven omstandigheden kan nadoen.

Elke uitdaging is geld waard en het bedrag dat de kandidaten kunnen winnen, stijgt met elke uitdaging. In totaal kan elk duo tot 15.000 euro verzamelen. Na elke uitdaging die de deelnemers juist hebben ingeschat, komen de centen in een speelpot terecht.

Finalespel

Het finalespel beslist of de deelnemers het verzamelde geld al dan niet mee naar huis mogen nemen. Voor de finale begint, beslist Gili in welke van twee identieke koffers de speelpot gestopt wordt. Alleen hij en de deurwaarder weten waar de centen zitten.

De deelnemers krijgen de vrije keuze om een van de beide koffers te kiezen en open te maken. Maar Gili zou Gili niet zijn als hij er geen 'mindgame' van maakte. Met een reeks verwarrende tips en suggesties probeert hij ervoor te zorgen dat zijn kandidaten de lege koffer kiezen.

Bekende assistenten

Gili krijgt ook BV-hulp in het zot maken van de kandidaten. Zo maken onder meer Saartje Vandendriessche, Eva Daeleman, Kato, Rob Vanoudenhoven, Brahim, Tom Dice, Lisa Del Bo, Bartel Van Riet én - natuurlijk - Lesley-Ann Poppe hun opwachting in 'ONmogelijk?'.

Wie is Gili?

Gili, de artiestennaam van Lieven Gheysen, begon zijn carrière als goochelaar en cabaretier. In 1994 maakte hij deel uit van de voorstelling 'Revue' van De Nieuwe Snaar. Daarna ging hij solo en bracht hij voorstellingen als 'Iedereen Paranormaal' en 'Gili Drijft uit'. Intussen bleef Gili ook actief als stand-upcomedian en schopte hij het enkele keren tot de finale van Humo's Comedy Cup.

In 2010 kreeg de duivel-doet-al een rubriek in het Eén-programma 'De Laatste Show'. Hij kwam er elke week enkele mysteries onthullen over de manieren waarop waarzeggers hun klanten bedriegen.

Gili kwam ook nog in het nieuws door zijn kritiek op het VTM-programma 'Het Zesde Zintuig'. Hij gelooft niet in 'het paranormale', dus het programma kon niet anders dan opgezet spel zijn volgens hem. Hij zette zijn overtuiging kracht bij door perfect de uitslag van het programma te voorspellen.

'ONmogelijk' wordt zaterdag 14 april om 20.40 uur voor de eerste keer uitgezonden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees