Wielerploeg Project 1t4i wordt Argos-Shimano

Wielerploeg Project 1t4i wordt Argos-Shimano

Marcel Kittel Foto: EPA

Argos is de nieuwe hoofdsponsor van de Nederlandse wielerploeg die dit seizoen begon onder de naam Project 1t4i. De naam werd vrijdag in Rotterdam op het hoofdkantoor bekendgemaakt. Het oliebedrijf volgt Skil op, dat sinds 2006 naamgever was van de ploeg. De renners zullen zondag in de Ronde van Vlaanderen voor het eerst in hun nieuwe tenue van start gaan.

Argos fuseerde vorig jaar met de North Sea Group en hoort nu bij de grootste onafhankelijke oliehandelaars van Europa. De sponsorplannen werden tot het laatste moment geheim gehouden, al was het van oorsprong Rotterdamse bedrijf wel een van de vele namen die in het geruchtencircuit vielen.

'Ik heb het personeel vanochtend pas ingelicht, we zijn trots op de samenwerking met deze wielerploeg', zei Peter Goedvolk, de grote baas van de oliegigant.

De overeenkomst met Argos loopt tot en met eind 2014. Bij het team staan onder meer Marcel Kittel, John Degenkolb en Bert De Backer op de loonlijst.
 


 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.