Dreigtweet van opgepakt Nederlandse scholieren was een grap

De drie Nederlandse scholieren die maandagmiddag zijn opgepakt omdat ze op Twitter hadden gedreigd hun school in brand te steken en "iedereen overhoop te knallen", hadden hun actie bedoeld als een grap. De drie jongens uit Sneek, Oppenhuizen en Stavoren hebben een bekentenis afgelegd.

De dreigtweet was vrijdag verstuurd. De politie nam het zekere voor het onzekere en zette tientallen geüniformeerde agenten in, die in en rond het Bogerman College in Sneek werden geposteerd. Alle in- en uitgangen van de school werden een groot deel van de dag gecontroleerd.

Tegen het trio (één jongen van 15 en twee van 16 jaar) is proces-verbaal opgemaakt, aldus een woordvoerder van de politie. Het Openbaar Ministerie zal beslissen of en hoe de jongens worden vervolgd.

In de tweet meldde het drietal onder de naam @YasonBrown: ’Ik ga bogerman in sneek in de brand steken en iedereen overhoop knallen ik wil niet meer leven fuck dit levens als zo moet gaat iedereen mee’.

Volgens de politie "ademde het bericht zo veel gevaar uit" dat zondagavond laat in overleg met de school en burgemeester Hayo Apotheker van Súdwest-Fryslân werd besloten tot massale politie-inzet. De politie kwam het drietal op het spoor na informatie op de school en onder medescholieren te hebben ingewonnen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees