Schepencollege Wielsbeke ontkent pesten op het werk

Schepencollege Wielsbeke ontkent pesten op het werk

Burgemeester Jan Stevens aan het gemeentehuis van Wielsbeke Foto: Frank Meurisse

WIELSBEKE - Het schepencollege van Wielsbeke ontkent met klem dat het ooit de intentie had om één van zijn ambtenaren te pesten. De arbeidsrechtbank van Kortrijk veroordeelde recent het schepencollege voor verregaand pestgedrag tegenover de betrokken ambtenaar. Mogelijk gaat het college tegen het vonnis in beroep.

Ambtenaar Jos V., diensthoofd grondgebiedzaken in Wielsbeke, werd naar eigen zeggen in 2009 opzij geschoven toen de oppositie aan de macht kwam. Ze belandde alleen in een kantoor, ver weg van haar collega-ambtenaren. Aanvankelijk had ze daar ook geen telefoon- en internetaansluiting.

Jos V. diende klacht in wegens pesten op het werk en trok naar de arbeidsrechtbank. Die veroordeelde het voltallige schepencollege, burgemeester Jan Stevens inbegrepen, tot een schadevergoeding van 11.500 euro.
 
Het schepencollege beslist allicht op zijn volgende zitting of tegen dat vonnis beroep wordt aangetekend. Tot zolang wil het bestuur geen commentaar geven, om de sereniteit in het dossier te bewaren.
 
Niettemin stelt het college in een mededeling, die voorgelezen werd op een persconferentie, dat er op geen enkel moment een intentie was tot pesten.
 
'De wijzigingen binnen de dienst grondgebiedzaken beoogden enkel de verdere goede werking van het bestuur van de gemeente', luidt het.
 
'We stellen vast dat de betrokken ambtenaar, over wiens functioneren wij als college nog altijd tevreden zijn, haar nieuwe taken niet in vraag stelde tijdens de procedure voor de Arbeidsrechtbank, maar dat zij enkel niet tevreden was met de locatie van haar kantoor.'
 
'Of de betrokken ambtenaar nu weer naar het gemeentehuis zal verhuizen, is nog niet beslist. We weten zelfs niet of de betrokkene dat wil vooraleer het geschil definitief is beëindigd. Anderzijds willen we benadrukken dat de ambtenaar een ruim en luchtig kantoor van ongeveer 40 vierkante meter toegewezen kreeg met een groot bureau en afzonderlijke vergaderruimte. Een dergelijke ruimte is in het gemeentehuis nergens beschikbaar.'
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio