Nederlandse school krijgt opnieuw dreigtweets

Een Nederlandse school is via Twitter voor de tweede keer op een week tijd bedreigd. 'Dit is nog maar het begin. Houten of witte kist?', staat in de dreigtweet te lezen.

Het is al de tweede keer deze week dat er berichten op de microblogsite Twitter verschijnen waarin het REA-college in Wijk aan Zee, in de provincie Noord-Holland, wordt bedreigd. Dat meldt de regionale omroep RTV Noord-Holland.

De Twitteraar noemt zich 'Antirea' en schreef woensdagavond: 'Toch maar niet geschoten, want maar één uitgang. Morgen dan maar?' Maar ook: 'Dit is nog maar het begin. Houten of witte kist?'

De politie was woensdag al uit voorzorg aanwezig op de school, vanwege een dreigtweet die maandagavond was verstuurd.

'Ik ben die k*tleerkracht nu egt helemaal zat. Wordt mooi bloedbad in de klas woensdag' en 'Ze denken me tegen te houden, zijn de lijkwagens al besteld?', stond er toen te lezen. De leerlingen van de school voor speciaal onderwijs waren flink onder de indruk van de tweets.

De politie onderzoekt de tweets van woensdagavond en de eerdere dreigementen, maar ziet geen reden om de lessen af te blazen of de school te sluiten. Of ook donderdag agenten op de school aanwezig zijn, is niet bekend.
 

 

Corrigeer

NIEUWS