Mode

Emma Gelaude, styliste & personal shopper, helpt je van al je stijlproblemen af.

SOS Styling. Hoe kleedt een vrouw van middelbare leeftijd zich het mooist?

Anna Della Russo Foto: *

Welke kledingstukken je uit de rekken haalt en welke je beter laat hangen, is niet enkel aan leeftijd gebonden maar is afhankelijk van verschillende factoren. Uiteenlopende parameters die erg persoonlijk zijn en die allemaal meespelen in de uiteindelijke selectie van jouw beste items.

Emma Gelaude is styliste & personal shopper en voortaan ook jouw rechtstreekse hulplijn voor styling-en modetips. Zit je met een probleem rond kledij, accessoires, combinaties of shoppen? Wekelijks krijg je als lezer van Nieuwsblad.be concreet advies van Emma in de nieuwe rubriek S.O.S Styling. Zit jij ook met een stijlvraag? Stel je vraag via sosstyling@nieuwsblad.be.

Vraag van de week:
Hoe kleedt een vrouw van middelbare leeftijd zich het mooist?

Emma's stijladvies:
Welke kledingstukken je uit de rekken haalt en welke je beter laat hangen, is niet enkel aan leeftijd gebonden maar is afhankelijk van verschillende factoren. Uiteenlopende parameters die erg persoonlijk zijn en die allemaal meespelen in de uiteindelijke selectie van jouw beste items. Vandaar dat het antwoord op deze vraag niet anders kan dan eerder oppervlakkig blijven.

Wat er wel algemeen gesteld kan worden is dat hoe ouder je wordt, hoe klassevoller je je moet gaan kleden. Dit vertaalt zich zowel in de snit zelf als in de materiaalkeuze. Van die vormeloze kledingstukken in een goedkoop stofje moet je dus afblijven.

Ook alle extremen worden best uitgesloten zoals (te) felle kleuren, (te) korte roklengtes, (te) lage halsuitsnijdingen, (te) doorschijnende materialen. En een sexy uitstraling wordt nu een elegante look door meer te spelen met details om je vrouwelijkheid uit te spelen. Kleine accenten die het verschil maken.

Ga ook niet langer voor de gewaagde combinaties maar opteer voor klasse door eenvoud.
Een aansluitend jurkje met décolleté bijvoorbeeld maar dan eindigend onder de knie. Of een sculpterende jeans in een meer klassieke uitvoering zoals donkerblauw ipv eentje met een opvallende wassing en scheuren.

Tenzij je naam natuurlijk Anna Della Russo is. Als editor in chief van Vogue Nippon en fifty something lady is zij het uithangsbord voor al wie bovenstaande regels op een stijlvolle manier aan zijn laars lapt.

Daarom is het ook onmogelijk om een eenduidig antwoord te geven op deze vraag zonder te vervallen in clichés. Iedereen is verschillend. Wat jouw beste kleuren en snits zijn is pas te bepalen als ik weet wie je bent, wat je doet en hoe je er uit ziet.

Wat ik je wel kan aanraden is om te snuisteren door de catalogi van merken die zich richten naar de vrouw van middelbare leeftijd. Zoals bij elke leeftijdscategorie vormen foto's van anderen een geweldige inspiratiebron om zelf aan de slag te gaan.

Zit jij ook met een stijlvraag? Stel je vraag via sosstyling@nieuwsblad.be.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees