Couples en Dufner leiden in Masters golf

Op de Masters golf in het Amerikaanse Augusta hebben de Amerikanen Fred Couples en Jason Dufner de leiding genomen na de tweede ronde.

De 52-jarige Couples zette de beste ronde van de dag neer in 67 slagen, vijf onder par en dit na zeven birdies en twee bogeys. Couples, die maar liefst 54 overwinningen achter zijn naam heeft staan, won de Masters in 1992, net twintig jaar geleden. Het is ondertussen zijn 34e deelname waarin hij elf maal in de top-10 eindigde.

Samen met zijn landgenoot Dufner telt hij één slag voorsprong op een vijftal bij wie de Spanjaard Sergio Garcia, de Noord-Ier Rory McIlroy, de Amerikaan Bubba Watson, de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen en de Engelsman Lee Westwood, de leider na de eerste ronde, die nu 73 slagen nodig had.

Voor Tiger Woods werd de tweede ronde een lijdensweg. Nadat hij twee birdies lukte in het begin van zijn ronde, waarmee hij in de top-10 klom, moest hij na een aantal slechte afslagen en nog enkele foutjes, vijf bogeys incasseren. De viervoudige winnaar zakt meteen weg naar de 40e plaats en noteerde met zijn ronde in 75 slagen zijn slechtste sinds 2004.

Woods staat onder meer in het gezelschap van de Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel, de regerende kampioen, de Duitser Martin Kaymer, het nummer vier van de wereld en de Noord-Ier Graeme McDowell. De Engelsman Luke Donald, het nummer één van de wereld, kon zich na een tweede ronde in 73 slagen alsnog plaatsen voor de eindfase.

Corrigeer