Lichaam Whitney Houston was verbrand en zwaar gehavend

© photonews

Het lichaam van Whitney Houston was bij haar dood enorm beschadigd door het hete water waarin ze verdronk, maar ook door haar levensstijl: zo miste de zangeres elf tanden en had ze een gat in het tussenschot van haar neus.

tib

Eerder deze week raakte bekend dat Whitney verdronk in water van zo'n 65 graden. Vermoedelijk voelde de zangeres de hitte niet omdat ze onder invloed was van drugs, maar het hete water liet wel sporen na op haar lichaam: haar huid was op verschillende plaatsen losgekomen van haar lichaam.

Maar ook de levensstijl van Whitney, die moeilijkheden had met drank en drugs, tekende haar lichaam: ze had kneuzingen en blauwe plekken als gevolg van valpartijen, stond vol snijwonden, miste elf tanden en had een gat in haar neustussenschot. Haar hart en lever waren zwaar beschadigd en littekens rond buik, heupen en borsten wezen op meerdere esthetische ingrepen, waaronder een borstvergroting. Wanneer Whitney in het openbaar verscheen, droeg ze een vals gebit en een pruik.

De zangeres werd in februari dood teruggevonden in haar hotelkamer. Ze verdronk in bad na het gebruik van cocaïne, maar in haar lichaam werden ook sporen teruggevonden van marihuana, de angstremmer Xanax, de spierontspanner Flexerit en het antihistamine Benadryl.

Video

Keuze van de redactie