Weer sportwagen buit gemaakt bij homejacking in Menen

Weer sportwagen buit gemaakt bij homejacking in Menen

Bij een eerder overval werden de gangsters door bewakingscamera's gefilmd. Foto: © STEFAAN BEEL

MENEN - Bij een homejacking in Rekkem, een deelgemeente van Menen, is in de nacht van maandag op dinsdag een Audi RS4 buit gemaakt. Dat meldt het parket van Kortrijk dinsdag. De homejacking is volgens het parket het werk van een bende jonge criminelen van Afrikaanse origine uit het noorden van Frankrijk. Meer dan dertig feiten, in Zuid-West-Vlaanderen maar ook in Henegouwen en Noord-Frankrijk, worden sinds half januari al aan de bende toegeschreven.

Iets na één uur dinsdagochtend trapten gangsters de voordeur in van een woning langs de Murissonstraat in Rekkem, op een boogscheut van de Franse grens. Minstens vier daders, gemaskerd en gewapend met baseballknuppels, drongen de woning binnen.

Ze gingen recht naar de slaapkamer van de bewoners die bedreigd werden en de sleutels moesten afgeven van hun Audi RS4, een type voertuig dat de voorbije maanden al meer werd buit gemaakt bij homejackings. De gangsters namen ook de sleutels van twee andere wagens mee, net als een handtas en een tabletcomputer.

De bewoners bleven ongedeerd, maar van de daders is geen spoor.

Bende pleegde al meer dan dertig feiten

Volgens het Kortrijkse parket is de homejacking het werk van de bende aan wie sinds half januari al meer dan dertig feiten van car- en homejackings alsook diverse ramkraken worden toegeschreven.

Het gaat om daders van Afrikaanse origine uit Noord-Frankrijk die vermoedelijk telkens onder invloed van drugs opereren en hun slachtoffers in de eerste plaats imponeren door in een vrij grote groep toe te slaan. Bij een aantal feiten is sprake van zeven of acht daders die niet terugdeinzen voor geweld. Ze hebben het gemunt op exclusieve wagens, waarmee ze in een aantal gevallen onmiddellijk nadien een ramkraak plegen. Opmerkelijk is dat de daders geen vuurwapens bij zich hebben.

De politiediensten en de parketten in zowel België als Frankrijk bundelden intussen de krachten om de bende te stoppen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio