Lotus-voorzitter Karel Boone (70) maakt plaats voor dochter

Lotus-voorzitter Karel Boone (70) maakt plaats voor dochter

Foto: rr

Karel Boone neemt na 46 jaar afscheid van het koekjesbedrijf Lotus Bakeries. Hij heeft de leeftijdsgrens van 70 jaar bereikt. Hij overhandigt de voorzittershamer aan zijn broer Mattieu Boone. Zijn jongste dochter Benedikte Boone wordt de nieuwe familiale bestuurder in het bedrijf.

Karel Boone begon in 1966 te werken voor Lotus. Hij was 20 jaar lang voorzitter en 32 jaar lang ceo. Die functie ging hij bekleden toen Lotus fuseerde met Corona. Intussen is die laatste naam alweer geschrapt. Boone was ook voorzitter van de werkgeversorganisaties VBO en Choprabisco.

Door de benoeming van Benedikte Boone neemt de vervrouwelijking van de raad van bestuur toe. Voortaan zullen drie van de tien bestuurders vrouwelijk zijn. Daarmee speelt Lotus Bakeries in op de toekomstige wettelijke verplichting: over vijf jaar moet minstens een derde van de bestuurders vrouw zijn.

De familie blijft goed vertegenwoordigd in de raad van bestuur. Naast voorzitter Matthieu Boone en zijn nicht Benedikte Boone zetelen ook Johan Boone, ceo Jan Boone en coo Jan Vander Stichele in de raad. Die laatste is gehuwd met Caroline Boone, de oudste dochter van Karel Boone.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees