Thomas Dekker: 'Ik heb anderhalf uur naakt gelopen’

Dit jaar kruipt Jasmine Vangrieken, de sympathieke en aantrekkelijke vriendin van Johan Vansummeren voor Het Nieuwsblad in de rol van reporter. Afgelopen week praatte ze met Thomas Dekker, een van de grootste Nederlanse wielertalenten van de laatste jaren. Hij werkt momenteel erg hard aan een comeback na een dopingschorsing van twee jaar. In het shirt van Garmin-Barracuda won hij dit seizoen de slotrit in de Omloop van de Sarthe en finishte hij woensdag 20ste in de Brabantse Pijl. Een fragment uit het interview dat morgen in Het Nieuwsblad verschijnt:

Geweldig nieuws voor de vrouwen die zich tot diep in deze sportkrant hebben geworsteld. Cavello – jawel, het lingeriemerk – heeft een nieuw gezicht: Thomas Dekker. En nog veel geweldiger: ze hebben nu ook een nieuw reclamespotje, waarin Thomas de volle 2 minuten en 27 seconden in Adamskostuum door het scherm paradeert. Met onderbroek, handdoek of bij momenten zelfs helemaal níks rond de ranke lenden. ‘Ik heb daar anderhalf uur helemaal naakt rondgelopen op die set’, zegt hij dan nog. ‘Ook voor vrouwen, ja. Er was een fotografe, en ééntje die de make up moest doen.’ Van een droomjob gesproken.

Ik moet zeggen: je ziet er op dat filmpje beter uit dan twee jaar geleden. Toen je bij ons stond na je eerste training in zeven maanden.

(lacht) ‘Dan was kleine Thomas plots heel groot, hé. Toen was ik net 14 kilo aangekomen. Simpel: ik had me laten gaan toen het nieuws van die positieve test bekend raakte. Nochtans was ik toen in topconditie. Net derde geworden in Zwitserland, drie dagen voor de Tour... Maar plots viel alles weg. Wat doe je dan in de zomer? Mijn vrienden uit het peloton zaten in de Tour, mijn vrienden buiten de fiets genoten van de zomer. Dus deed ik dat ook maar.’

Kon je dan genieten?

‘Ik zat in Italië, hé. (Dekker woonde toen in Lucca, red.) Daar werd ik niet geconfronteerd met die schorsing. De confrontatie was meer: Wat gaan we vanavond doen? (lacht) Op de duur geraak je in een ritme: 4 à 5 keer per week uitgaan, ’s middags opstaan en direct naar het strand,… Dan geraak je de realiteit een beetje kwijt. Maar anderzijds: ik had dat nodig. Ik wist totaal niet hoe mijn toekomst eruit zag, want ik had geen uitzicht op een ploeg. En ook: ik had geen gezin, zoals Basso of Valverde. Geen kinderen voor wie ik sowieso elke dag moest opstaan, geen vrouw met wie je elke avond in de zetel zit.’

Lees het volledige interview in Het Nieuwsblad van 13 april

VIDEO. De reclamespot van Thomas Dekker


 

Corrigeer