De koning stelt zijn serres open voor het grote publiek

De koning stelt zijn serres open voor het grote publiek

Foto: pol de wilde-corelio

LAKEN/BRUSSEL - De Koninklijke Serres in Laken openen vrijdag opnieuw voor korte tijd hun deuren voor het grote publiek. De zeldzame bloemen en planten zijn nu, tijdens de bloeiperiode, op hun mooist.

De serres krijgen elk jaar bijna 100.000 mensen over de vloer, bezoekers die niet alleen geïnteresseerd zijn in de unieke collectie bomen en planten, maar ook in de architectuur. Het groen vindt namelijk onderdak in een indrukwekkende constructie van staal en glas, die in 1873 werd ontworpen door architect Alphonse Balat, de leermeester van Victor Horta. De serres behoren tot de belangrijkste 19de eeuwse monumenten van België.

Het duurde twintig jaar voor de architect zijn werk kon opleveren en in die tijd vergaarden de tuiniers van Leopold II de meest zeldzame bloemen en bomen van over de hele wereld. Ook nu behoren een aantal planten nog tot de originele beplanting die door de koning werd aangebracht. Blikvanger is de verzameling weelderige camelia's.

De meer dan honderd jaar oude traditie om de serres tijdens de bloeiperiode open te stellen voor het grote publiek, wordt ook nu nog in stand gehouden. Een kans die u niet mag laten voorbijgaan: zelfs ervaren botanisten zullen bij een bezoek verrast worden door de betoverende kleuren en bedwelmende parfums

De overdekte plantentuin is nog te bezichtigen tot 6 mei, nadien gaan de koninklijke poorten dicht tot de lente van volgend jaar. Toegangsprijs is 2,5 euro per persoon, gratis indien jonger dan achttien jaar.

Openingsuren:
dinsdag, woensdag en donderdag van 09:30 uur tot 16:00 uur
Vrijdag van 13:00 uur tot 16:00 uur en van 20:00 uur tot 22:00 uur
Zaterdag en zondag van 09:30 uut tot 16:00 uur en van 20:00 uur tot 22:00 uur
Gesloten op maandag

Op 17 april zijn de serres voorbehouden voor mindervaliden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees