Seks & Relaties

Daarom is flirten zo leuk

Daarom is flirten zo leuk

Foto: Shutterstock

Sommige mensen willen niet meteen een relatie aangaan met een potentiële partner. Ze willen eerst uitgebreid flirten met de man of vrouw in kwestie waardoor de vlinders in hun buik nog wilder fladderen. Wij zochten uit waarom het spel der verleiding zo leuk is.

Liefdesverdriet is onmogelijk
Haal alvast opgelucht adem: jij kan niemand dumpen, maar je kan ook niet gedumpt worden. Het ergste wat kan gebeuren is dat het flirten plots stopt. Dat is enerzijds wel jammer, maar aan de andere kant heb je een pak leuke flirtverhalen om te delen met vrienden en vriendinnen.

Het is volkomen veilig
Vergeet onzekere morning afters, seksuele overdraagbare aandoeningen, etcetera. Hoe zwoel je ook flirt, je hoeft er niemand voor aan te raken. Als je jezelf na een tijdje niet meer kan beheersen en in de armen vliegt van die ene knappe man of vrouw, moet je er wel weer rekening mee houden.

Je ego krijgt een boost
Jullie zijn niet onderhevig aan de ups en downs van een relatie, want die is er (nog) niet. Je kan je dus focussen op alle aandacht die je krijgt en de complimentjes die je flirtpartner geeft optimaal absorberen. Dat geeft je ego een enorme boost. Zorg echter wel dat je niet te zelfzeker flirt, een rode blos op je wangen is nog zo sexy.

Het neemt weinig tijd in beslag
Een flirtsessie hoef je niet in je agenda te noteren. Het gebeurt spontaan en kan werkelijk overal: op het werk, in de trein, in de fitness, op café... En als je het beu bent, doe je gewoon verder met wat je bezig was.
 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees