Tony Martin mag ziekenhuis verlaten

Tony Martin mag ziekenhuis verlaten

Foto: Photo News

Tony Martin heeft vrijdag het ziekenhuis in het Zwitserse Zürich mogen verlaten en herstelt momenteel in zijn woonst in Kreuzlingen. Dat meldde Alessandro Tegner, woordvoerder van Omega Pharma-Quick.Step-woordvoerder vrijdag aan het Duitse persagentschap DPA.

De regerende wereldkampioen tijdrijden raakte woensdag ernstig gewond bij een ongeval op training. Daarbij liep Martin een jukbeenbreuk, kaakbeenbreuk en een gebroken oogkas op. De 27-jarige Duitser was tevens een kwartier buiten bewustzijn en kon zich achteraf niets meer van het ongeval herinneren. De eerste vaststellingen werden gedaan in het ziekenhuis van Munsterlingen, donderdagochtend werd Martin overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van Zürich.

Succes

Tony Martin rijdt na vier jaar HTC sinds januari voor de ploeg van Patrick Lefevere. 2011 was tot nog toe het meest succesvolle jaar voor de 27-jarige Duitser, met onder meer rit- en eindwinst in Parijs-Nice, zeges in de tijdrit in de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje, en de wereldtitel tijdrijden in Kopenhagen als kers op de taart.

Corrigeer


Meest Gelezen Sport