Burgemeesters juichen invoering van wietpas toe

LANAKEN/RIEMST/VOEREN - De burgmeesters van Lanaken, Riemst, Voeren en Visé hebben vrijdag vergaderd over de invoering van de wietpas in de zuidelijke provincies van Nederland. Burgmeester van Lanaken Marino Keulen juicht de invoering van de wietpas op 1 mei toe.

Vanaf 1 mei is de pas verplicht in Nederland en zullen enkel meerderjarige inwoners van onze noorderburen toegelaten worden in de coffeeshops. De buurgemeenten van Maastricht juichen de wietpas toe, maar vrezen dat de illegale trafiek zal toenemen.

Burgmeester van Lanaken Marino Keulen wil voorkomen dat de illegale trafiek toeneemt. 'De wietpas wordt op 1 mei ingevoerd en dat kunnen we alleen maar toejuichen. De kans bestaat namelijk dat dit de dood wordt van heel wat coffeeshops. Toch moeten we goed opletten en ervoor zorgen dat de illegale cannabishandel nu niet toeneemt.'

Op de vergadering werden al enkele voorstellingen op tafel gelegd. 'We vragen geen buitensporige dingen, maar extra personeel om de regio in de gaten in de gaten te houden is nodig', zegt Keulen. 'Ook huurpanden zullen nauwlettend in de gaten gehouden geworden.'

'De eerste substituut-procureur des konings heeft ons verzekerd dat ze zeer streng zal blijven optreden tegen drugsmisdrijven. We zijn dus goed voorbereid en zullen na 1 mei nog eens samenkomen om te evalueren', voegt hij daaraan toe.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees