MIVB verhoogt capaciteit netwerk

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verhoogt maandag 16 april de frequentie op verschillende lijnen van het bus-, tram- en metronet. "De MIVB past zich aan de nood van de klanten aan", meldt adjunct-directeur van de MIVB Kris Lauwers vrijdag in een persbericht.

Op de lijnen 49, 53, 64, 84, 89 en 95 worden extra bussen ingelegd om aan de stijgende vraag te beantwoorden. Voorts verhoogt de MIVB de frequentie van de tramlijnen 3, 4, 7, 19, 25, 55, 92 en 94.

Lauwers meldt dat er een nood blijkt te zijn aan een langere avondspits op enkele bovengrondse lijnen. "Almaar meer mensen werken later dan 18 uur, dus verlengen we de periode van hogere frequenties tot 19 uur. Dat zal onder meer het geval zijn op tramlijnen 3, 4, 7, 25 en 55 en op de buslijnen 49, 64, 95", klinkt het.

Op het gemeenschappelijke vlak van metrolijnen 1 en 5, tussen de haltes Merode en Weststation, rijden de metrostellen vanaf maandag om de 2,5 minuten in de week tijdens de spits. Dat is een verhoging van de capaciteit met 20 procent of drieduizend extra plaatsen per uur in elke richting, aldus de maatschappij.

Om die hogere frequentie mogelijk te maken werden vijftien bestuurders aangeworven en zes bijkomende metrostellen van het type boa aangekocht.

Meer informatie over de nieuwe frequenties op de metro-, tram- en buslijnen van de MIVB staat op de website www.mivb.be.
 

Corrigeer

NIEUWS