Koster ziet Beerschot verliezen op Zulte Waregem

Zulte Waregem legt zich duidelijk niet neer bij een bijrol in Play-off 2. Tegen een weinig geïnspireerd Beerschot hield het makkelijk de punten thuis. Essevee doet zo weer volop mee voor groepswinst.

De bezoekers traden aan met dezelfde elf die vorige week Lokeren versloegen. Bij de thuisploeg ontbraken de geblesseerden Delaplace en Naessens. Voor hen speelden Skulason en Serwy, die hierdoor naar de rechterflank verhuisde. Opvallende aanwezige in het stadion was Adrie Koster die zijn nieuwe ploeg al eens aan het werk wou zien in functie van volgend seizoen.

Gezapig tempo

In een gezapige eerste helft waren het de bezoekers die een eerste keer de neus aan het venster staken via een vrije trap van Van der Heyden die door Dayan net naast werd gekopt. De thuisploeg reageerde met een schot van Trajkovski in de handen van Pacovski, gevolgd door een mooie combinatie van Belghazouani met Berrier, evenwel zonder gevaar.

De eerste echte dreiging kwam er pas na 20 minuten met een vrije kopkans voor Leye net over de lat. Niet getreurd want op het halfuur legde de oprukkende Skulason de bal mooi af op Serwy die de bal netjes binnenschoof. Een verdiende voorsprong voor de Boeren die veruit het meeste initiatief namen.

Knap voetbal

Geen verandering in het spelbeeld na de pauze. Een hoekschop van Berrier werd door Skulason van dichtbij op Pacovski gekopt. Een gretiger Zulte Waregem eiste de bal op en liet bij momenten knap combinatievoetbal zien. Bijna rondde Hamalainen zo'n knappe combinatie af, maar zijn laag schot verdween net naast de eerste paal.

Een tweede treffer kon dan ook niet uitblijven en het was uiteindelijk Leye die voor de bevrijding zorgde na knap terugleggen van Berrier. De bezoekers zetten daar maar bitterweinig tegenover en mochten nog blij zijn dat Leye en Chevalier verzuimden om de voorsprong verder uit te diepen. 

Lees het volledige verslag  in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.

Corrigeer