Seks & Relaties

Daarom moet je vaker naakt rondlopen

Daarom moet je vaker naakt rondlopen

Foto: Shutterstock

Het spreekt voor zich dat je tijdens het vrijen en in de douche geen kleren draagt, maar een extra naaktmoment zou geen kwaad kunnen. Sterker nog: naakt rondlopen in huis kan je zelfvertrouwen opkrikken. Wij leggen je uit waarom.

Je imperfecties zijn minder storend
Wie vaak naakt loopt, leert zijn lichaam goed kennen. Je weet precies hoeveel vetkussentjes je hebt en kan eventuele geboortevlekjes of cellulitis beter accepteren. Je wordt er immers meer mee geconfronteerd en aanvaardt dat dit nu eenmaal je lichaam is. Extra voordeel: als je een beetje verdikt, zie je het meteen en kan je dus ook snel ingrijpen.

Je voelt je ook beter mét kleren
Als je je al goed voelt zonder kleren, voel je je nog beter mét. Doordat je jouw lichaam perfect kent, is het een kleine moeite om je grootste troeven uit te spelen. Een ingetogen decolleté, maar een schitterend achterwerk? Trakteer jezelf op een jeansbroek die je bilpartij accentueert en kies voor een veilig bovenstukje.

Het boost je seksleven
Zelfvertrouwen is een groot pluspunt in de slaapkamer. Als je je comfortabel voelt in je blootje, zal je vreemde situaties – denk aan ‘Doe het licht maar uit, schat - kunnen vermijden. Ben je echter onzeker tijdens het vrijen, dan is de kans groot dat je constant piekert over je imperfecties in plaats van te genieten. Bekijk jezelf regelmatig naakt in de spiegel om je twijfels weg te werken.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees