Haile Gebrselassie verslaat Paula Radcliffe in Wenen

De Ethiopische hardlooplegende Haile Gebrselassie heeft zondag Paula Radcliffe verslagen in een rechtstreeks duel.

Dat gebeurde in de halve marathon van Wenen, waar Gebrselassie 7 minuten en 52 seconde later van start ging dan de Britse wereldrecordhoudster op de marathon. Na 16 kilometer kwam de Afrikaan, tweevoudig olympisch kampioen, al voorbij en finishte in 1u00:52. Radcliffe noteerde een eindtijd van 1u12:03.

De organisatie nam het verschil in de persoonlijke records op de halve marathon als uitgangspunt voor de starttijden van de beide iconen. Radcliffe erkende na de race dat ze niet goed had gepresteerd. 'De eerste 5 of 6 km waren nog ok, maar daarna voelden mijn benen erg zwaar aan. Dit is een ontgoocheling. De voorbije week heb ik wel wat last gehad van een bronchitis.'

Gebrselassie toonde begrip voor de Britse. 'Paula had een slechte dag. Er zijn goede dagen en er zijn slechte dagen.' De marathon van Wenen werd gedomineerd door de Kenianen. Henry Sugut won in een wedstrijdrecord van 2u06:58 voor Gilbert Yegon (2u07:38) en titelverdediger John Kiprotich (2u07:44).
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.