Belgische Unie wil N-VA verbieden

Belgische Unie wil N-VA verbieden

Foto: WAS

Het mini-partijtje Belgische Unie pleit in een persbericht voor het verbieden van de N-VA. Volgens de BUB is de partij staatsgevaarlijk 'omdat ze het Koninkrijk België wil afschaffen'.

In een persbericht hekelt de partij de hypocrisie van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die kondigde twee weken geleden aan dat zijn partij een wetsvoorstel zou indienen dat het mogelijk moet maken organisaties die oproepen tot haat en geweld te verbieden. 

De Wever reageerde daarmee op een stelling van Alain Winants, het hoofd van de Staatsveiligheid. Die had in een aantal kranteninterviews gezegd dat er moest onderzocht worden of de organisatie Sharia4Belgium kon verboden worden.

Volgens de BUB roept de N-VA in veel grotere mate op tot haat en geweld dan Sharia4Belgium. De partij illustreert dat met een aantal quotes van Bart De Wever, Jan Peumans en Vic Van Aelst en stelt daarom dat de N-VA verboden moet worden.

"Sharia4Belgium – een organisatie die we hier niet proberen goed te praten – opereert tenminste nog binnen een Belgisch kader terwijl de N-VA een staatsgevaarlijke partij is," besluit het persbericht.

 

Corrigeer

NIEUWS