Vlaams Belang: 'Maskers van de N-VA vallen af'

Vlaams Belang: 'Maskers van de N-VA vallen af'

Bruno Valkeniers (links) en Filip Dewinter (rechts) Foto: jimmy kets

De N-VA ontpopt zich tot een traditionele partij en en schoffeert de Vlaamse Beweging. Zo reageert Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers op de N-VA die geen akkoorden wil sluiten met zijn partij.

N-VA-Kamerfractieleider Jan Jambon zei in De Zondag dat zijn partij na de gemeenteraadsverkiezingen nergens coalities sluiten met het Vlaams Belang. En dat stuit het Vlaams Belang tegen de borst, want 'de N-VA heeft altijd gesteld tegen het cordon sanitaire te zijn geweest'.

Voor het Vlaams Belang is dat overigens geen verrassing. In gemeenten waar lokale afdelingen van Vlaams Belang en N-VA in oktober samen naar de kiezer wilden trekken, ging dit uiteindelijk niet door wegens een veto van de nationale N-VA-leiding, aldus Valkeniers.

Met de verklaring van Jambon vallen volgens de Vlaams Belangvoorzitter de maskers van de N-VA definitief af. 

'De N-VA schaart zich achter de Belgicistische partijen die het zogenaamde racisme van het Vlaams Belang als drogreden gebruikten om een cordon tegen het Vlaams Belang af te roepen', stelt hij in een persbericht.

Het Vlaams Belang vindt ook dat de N-VA de hele Vlaamse Beweging schoffeert door een samenwerking tussen de twee nationalistische partijen te weigeren. 'De N-VA ontpopt zich vandaag als een traditionele partij zoals de andere', klinkt het. 'Macht blijkt voor hen belangrijker dan inhoud en principes.'

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S