Billijk gelijkspel tussen Kortrijk en Standard

De match tussen Kortrijk en Standard kende een veelbelovend begin met twee vroege doelpunten, maar de match bloedde al snel dood en veel viel er in het Guldensporenstadion niet meer te beleven. Een logsiche 1-1-eindstand was het resultaat. Kortrijk en Standard blijven respectievelijk zesde en vijfde in Play-off 1.

Standard begon het beste aan de wedstrijd maar al na negen minuten kreeg Kortrijk een penalty toegewezen na een lichte fout van Goreux op Chavarria. Ernest Nfor zette zich achter de bal, maar de bal strandde via de vingertoppen van Sinan Bolat op de paal. Veel tijd om te treuren had Kortrijk niet nodig want uit de corner die daarop volgde, maakte Nfor zijn misser goed. Nadat de Standard-goalie een kopbal van Veselinovic loste, kon de Kortrijkspits toch binnentikken, 1-0 voor de thuisploeg.

Provocaties
Intussen was Sinan Bolat aan rood ontsnapt toen hij voor de penalty genomen werd de bal in het gezicht van Nfor had gegooid, zonder dat de scheidsrechter het zag. Dat zorgde voor een opstootje na de 1-0, toen Nfor ostentatief voor Bolat ging vieren.

Na de openingstreffer moest Standard niet lang wachten op de gelijkmaker, want nog geen minuut later, lukte Tchité al de 1-1. Hoewel de aanhef van de wedstrijd veelbelovend was, zakte het spelniveau kort na de twee doelpunten razendsnel. Veel slordigheden langs beide kanten zorgden voor weinig kansen en veel balverlies. Bij de rust stond de 1-1 dan ook nog op het bord.

Logisch gelijkspel
Ook na rust werd er door geen van beide ploegen veel moois op de grasmat gebracht. Standard lukte een knappe aanval die via hakje van Tchité door Gakpé gemist werd. Kortrijk had licht de bovenhand, maar Standard was, zij het beperkt, het gevaarlijkst. De wedstrijd werd echter vooral gekenmerkt door de nodige woordenwisselingen en minder door mooi voetbal. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde en deelden Kortrijk en Standard logischerwijze de punten.

Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel: Kortrijk blijft zesde met 28 punten en Standard staat vijfde met 29 punten, op twee punten van Gent.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.