Seks & Relaties

VIDEO. Senioren doen aan kamasutra

Een filmpje met senioren in de meest beroemde seksstandjes is momenteel dé hit op Youtube. De beelden zijn weliswaar geen tip om hun seksleven wat meer pit te bezorgen, wel om de senioren te doen nadenken over veilig vrijen.

 Een groep Amerikaanse sekstherapeuten, opvoeders en consulenten is een opvallende campagne gestart om senioren te doen nadenken over veilig vrijen. Met een Youtube-filmpje sporen ze 55+'ers aan om eerst blabla en dan pas boemboem te doen.

'Het aantal bejaarden met soa's is de laatste vier jaar gestegen met ruim 70 procent. Daarom wilden we ouderen aansporen om op een veilige manier van hun seksleven te genieten', meldt Matt Eastwood van het reclamebureau dat de videoclip produceerde.

Volgens Akila Gibbs, voorzitster van het Pasadena Senior Center, is ook het aantal seropositieve bejaarden de laatste jaren opvallend gestegen. 'Senioren gaan er dikwijls van uit dat een nieuwe persoon in hun leven niet van het ene naar het andere bed is gerold.' Toch is Gibbs niet tevreden met de campagne. 'Het filmpje wil de bejaarden meer uitlachen dan hen adviseren', klinkt het.

Op internet worden de bejaarden alvast hartelijk onthaald. Al moeten ze de moppen van jongeren er natuurlijk wel bijnemen. 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees