BMW roept auto's terug wegens brandgevaar

BMW roept auto's terug wegens brandgevaar

Foto: rr

De Duitse autobouwer BMW roept 9.200 auto's terug wegens mogelijk brandgevaar aan de turbocompressor. Dat meldt BMW maandag. In België gaat het om 66 wagens, meldt een woordvoerder van BMW Belux.

De bewuste turbo wordt gebruikt in BWW-voertuigen van de reeks 5, uitgerust met een 8- en 12-cylindermotor en in de modellen Mini Cooper S en Mini John Cooper Works. Volgens BMW bestaat een risico dat een afdekking van een koelsysteem barsten kan vertonen, wat in het ergste geval brand kan veroorzaken aan de turbocompressor.

Het gaat voor België meer specifiek om 39 Mini's (Cooper S) en 27 BMW's (5-, 6- en 7-reeks), aldus de woordvoerder. De eigenaars van de betrokken wagens worden per brief verwittigd, waarna het euvel gratis wordt verholpen, een ingreep die een uur duurt.

Het is al de derde terugroepactie voor BMW dit jaar. Vorige maand moest BMW ook al 1,3 miljoen auto's terugroepen wegens een probleem met de kabels van de batterij. In januari moesten 235.000 Mini's voor een check terug naar de fabriek, omdat er iets kon mankeren aan de waterpomp.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees