'Beschietingen in Syrië nemen opnieuw toe'

Het Syrische regime is weer meer aan het schieten op bolwerken van de oppositie. Dat zeggen Syrische activisten. Als het bericht klopt, is dat opnieuw een teken dat het moeizaam bewerkstelligde staakt-het-vuren steeds meer scheuren vertoont, en dat ondanks de komst van VN-waarnemers.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten hebben Syrische tanks het zuidelijke stadje Busra al-Harir dinsdag onder vuur genomen. Hierbij kwamen twee mensen om het leven. Er werden ook opnieuw wijken in de stad Homs bestookt.

De wapenstilstand is onderdeel van het vredesplan van Kofi Annan, de speciale gezant voor Syrië van de Arabische Liga en de Verenigde Naties. Berichten over aanhoudend en toenemend geweld kelderen het vertrouwen in het bestand en in een vreedzame oplossing.

Het voorbije weekend heeft de VN waarnemers naar Syrië gestuurd. Zij moeten toezien op de naleving van het staakt-het-vuren. Hun eerste taak is om in de hoofdstad Damascus een hoofdkantoor op te richten en te overleggen met het regime en met de oppositie.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees