Van Den Driessche is 'lasterlijk en onterend' beledigd

Van Den Driessche is 'lasterlijk en onterend' beledigd

Pol Van Den Driessche Foto: belga

BRUGGE - Pol Van Den Driessche zal een klacht indienen tegen Humo. 'We stellen vast dat Pol Van Den Driessche op een lasterlijke en onterende manier beledigd wordt', zegt zijn advocaat Philip Valcke. Op Facebook schrijft de politicus zelf: 'Wie gedacht had mij eronder te kunnen stampen, is eraan voor de moeite.'
Onder de titel 'De Vlaamse DSK. Twintig jaar seksuele intimidatie' laat het weekblad Humo deze week verschillende getuigen aan het woord, sommigen anoniem, anderen met naam.
 
Het weekblad concludeert dat Van Den Driessche in de loop der jaren weinig vrouwen met rust heeft gelaten. Vaak maakte hij daarbij misbruik van zijn machtspositie als bijvoorbeeld hoofdredacteur.
 
De N-VA-politicus en gewezen journalist, alsook kandidaat-burgemeester in Brugge, had maandagavond een onderhoud met zijn advocaten.
 
'We zullen een klacht indienen. We stellen vast dat onze cliënt op een lasterlijke en onterende manier beledigd wordt. Het is de bedoeling dat de journalist en/of de hoofdredactie ter verantwoording wordt geroepen. Ook Humo handelt fout en het is de bedoeling om het weekblad bij de bevoegde instantie ter verantwoording te roepen', aldus meester Valcke.
 
 De advocaat geeft geen commentaar over de grond van de zaak, maar benadrukt wel dat het mogelijk om twee afzonderlijke zaken gaat, een burgerlijke en een strafrechtelijke klacht.
 
De advocaten bereiden het dossier voort voor en zullen het wellicht de eerstvolgende dagen of weken afronden en dan effectief een klacht indienen. Het is volgens meester Valcke niet dringend en Van Den Driessche onderneemt ook geen stappen om de Humo van deze week uit de handel te laten nemen.
 
'Van Den Driessche heeft niet de bedoeling om een polemiek te voeren in de pers', aldus Valcke.

Zelf geeft de politicus geen commentaar. Op zijn Facebookpagina luidt het: 'Na een onrustige nacht had ik vanochtend heel even goesting om de hele dag in bed te blijven. Weg van alles en iedereen. Maar zodra Katrien uit bed stapte, veerde ik ook recht. Hop ertegenaan. Intussen zo veel bemoedigende reacties. Deugddoend. Wie gedacht had mij eronder te kunnen stampen, is eraan voor de moeite. Miljaarde.'
 
Van Den Driessche krijgt veel bemoedigende reacties van zijn vrienden op facebook.
 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees