Interieur

Ikea brengt meubels met ingebouwde televisie op de markt

De Zweedse meubelketen Ikea lanceert vanaf juni een nieuw gamma meubels met ingebouwde televisie, dvd- en muziekspeler. Het gamma 'brengt schoonheid en functionaliteit in de woonkamer en lost het probleem op van rommelige kabels en van televisietoestellen die niet bij de meubels passen', prijst de keten zijn productlijn aan in een filmpje op YouTube. Het gamma zal vanaf april 2013 in de Belgische Ikea-winkels te vinden zijn.

De nieuwe reeks producten krijgt de naam 'Uppleva', wat in het Zweeds zoveel betekent als 'beleven' of 'ervaren'. De meubelserie combineert ledtelevisiescherm, cd-, dvd- en Blu-raylezer, radio, mp3-speler en internetverbinding. Alles kan bediend worden met een enkele afstandsbediening. Het goedkoopste model heeft een richtprijs van ongeveer 6.500 Zweedse kroon (ongeveer 730 euro).

Het nieuwe gamma wordt in juni gelanceerd in Stockholm, Milaan, Parijs, Gdansk en Berlijn. Later dit jaar volgen alle winkels in Zweden, Italië, Frankrijk, Polen, Denemarken, Spanje, Noorwegen en Portugal. In de lente van 2013 volgen nog meer landen. Daarbij ook België, zo verduidelijkt men bij Ikea België.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees