Brits parlement publiceert lijst met gestolen voorwerpen

Brits parlement publiceert lijst met gestolen voorwerpen

Het Britse parlement

Bier, champagne, een herstellingskit voor fietsen en een bloemstuk. Dit zijn enkele voorbeelden van zaken die de laatste maanden gestolen zijn uit het Britse parlement, aldus een officieel rapport dat dinsdag werd gepubliceerd.

De lange lijst bevat ook een paspoort, een printer, twee tablet-computers, een tiental computers, een horloge, een medaille, twee mobiele telefoons, twee tassen en een karretje vol boeken.

De Houses of Parliament, beroemd om de klok Big Ben, lijken heel goed beveiligd, met gewapende politieagenten aan de ingang en in het doolhof aan gangen.

De lijst van gestolen voorwerpen werd gepubliceerd na een vraag van een afgevaardigde van de Labourpartij, Keith Vaz, lid van de commissie voor binnenlandse zaken. Hij zag vorig jaar zelf ook al een computer en een iPad uit zijn kantoor verdwijnen.

'Dieven opereren in het Lagerhuis'

'Ik was geschokt en zeer teleurgesteld toen ik hoorde dat er tijdens de eerste drie maanden van het jaar al evenveel diefstallen zijn gebeurd als vorig jaar, ondanks de strenge beveiliging', meldde hij.

'Het lijkt me duidelijk dat de dieven opereren in het Lagerhuis en ik hoop dat de autoriteiten snel deze individuen zullen stoppen', benadrukt hij nog.

Het geschreven antwoord op zijn vraag werd dinsdag gepubliceerd door het parlement.
Vorige maand hebben mensen ingebroken in het parlement en in de kantoren van de oppositieleider van de Labourpartij, Ed Miliband.
 

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees