Oostenrijks dorp Fucking wil van naam veranderen

Oostenrijks dorp Fucking wil van naam veranderen

Foto: rr

De inwoners van het Oostenrijkse dorpje Fucking zitten met een probleem. Door de opmerkelijke naam van hun woonplaats zijn ze het mikpunt van spot, en dat zijn ze meer dan beu.

Fucking maakt deel uit van Tarsdorf en ligt vlak bij de grens met Duitsland. Heel wat toeristen maken een tussenstop in het dorpje om er te poseren bij het opmerkelijke plaatsnaambord. Het bord is zo populair dat het ook met de regelmaat van de klok wordt gestolen.

De diefstallen en de toeristen zijn niet het enige waar de inwoners van Fucking zich aan storen. Zo duiken er af en toe vrijende koppeltjes op ter hoogte van het plaatsnaambord en worden ze ook steeds vaker via de telefoon uitgelachen. Buitenlandse grapjassen bellen dan bijvoorbeeld met de vraag of ze 'in Fucking zijn' en barsten in lachen uit. 

Fugging?


Om een einde te maken aan de problemen wordt nu gepleit voor een naamsverandering naar 'Fugging'. Tijdens een volksraadpleging kan een aanpassing van de naam goedgekeurd worden, 'maar dan moeten wel alle inwoners akkoord zijn', zegt burgemeester Franz Meindl.

In 1995 werd al eens gestemd, maar toen werd besloten om het bij 'Fucking' te houden. Een inwoonster van het dorp heeft haar voorkeur intussen al duidelijk gemaakt. Zij verving het naambord aan haar huis, dat gestolen werd, door een bord met 'Fugging'.

Oberfucking

Als Fucking in de toekomst van naam zou veranderen hoeven grappenmakers zich overigens geen zorgen te maken. Oostenrijk telt met Oberfucking, Rottenegg, Wankham en Windpassing nog wel meer 'opmerkelijke' plaatsnamen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees