Frank de Boer: 'Jan Vertonghen is rijp voor vertrek'

Volgens Ajax-trainer Frank de Boer is zijn aanvoerder Jan Vertonghen klaar voor een transfer naar een grotere club. Dat zegt hij op de website van de Ajacieden. 'Jan heeft nu het licht gezien', zegt de Boer.

Indien Ajax de titel grijpt, plaatst het zich voor het derde jaar op rij voor de UEFA Champions League. Een avontuur dat waarschijnlijk zal plaatshebben zonder Jan Vertonghen. 'Hij is er klaar voor', zegt De Boer. 'Ik vind Jan de laatste maanden ongelooflijk goed spelen. Als hij nu vertrekt zou ik het terecht vinden, eerder niet. Hij heeft nu het licht gezien, iets waarop we steeds hebben gehamerd. Niet alleen binnen, maar ook buiten het veld. Zijn ontwikkeling is heel mooi om te zien. Ik ben heel kritisch op hem geweest en misschien werd hij wel gek van me. Maar uiteindelijk begrijpt hij me denk ik wel.'

Aanvoerder

Vertonghen, bijna 25, debuteerde in 2006 in de A-kern van Ajax. In de tweede seizoenshelft werd hij uitgeleend aan RKC maar vanaf het seizoen 2007-2008 maakte de verdediger volwaardig deel uit van de A-kern en groeide zelfs uit tot aanvoerder.
De Rode Duivel heeft in Amsterdam nog een contract tot 2013 maar wordt al geruime tijd gelinkt aan vooral Engelse clubs.
 

Corrigeer