Chelsea-coach Di Matteo: 'Nog steeds 50-50'

Chelsea-coach Di Matteo: 'Nog steeds 50-50'

Foto: AFP

Chelsea-coach Roberto Di Matteo loofde zijn spelers na de 1-0 zege van de Blues woensdag in de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League op Stamford Bridge tegen titelverdediger Barcelona.

'Deze groep heeft tegen een tegenstander van een erg hoog niveau zijn vastberadenheid en zijn moed getoond. De kansen zijn nog steeds 50-50. We hebben nog een uitwedstrijd voor de boeg en weten dat het heel moeilijk wordt. We wisten dat we veel moesten verdedigen en dat zij voortdurend balbezit zouden hebben. Didier Drogba scoorde een cruciaal doelpunt, maar dit was een collectieve topprestatie', aldus Di Matteo.

Dat beaamde ook doelpuntenmaker Drogba zelf. 'Dit is een goed resultaat. Nu gaan we naar daar om opnieuw te scoren en ons te kwalificeren', stelde de Ivoriaan.

Guardiola: 'Bal moet nog tegen de netten'


’Pep’ Guardiola, de coach van Barcelona, had niet verwacht dat zijn team zo veel kansen zou krijgen.

'Het enige jammere is, dat we daar geen enkele van benut hebben. Volgende week proberen we het opnieuw, maar het wordt alles behalve makkelijk tegen een opponent die zo laag verdedigt. Het is niet omdat we veel balbezit hebben, dat we alle matchen winnen. Ik hoop dat we die bal tegen de netten krijgen, dat blijft het moeilijkste. Chelsea is een team met tonnen ervaring. Het speelde zes halve finales in de negen voorbije Champions League-edities.'

Corrigeer