Bekaert: zaterdag nieuwe 24-urenstaking

Bekaert: zaterdag nieuwe 24-urenstaking
AALTER/ZWEVEGEM/INGELMUNSTER - In alle vestigingen van Bekaert wordt zaterdag 21 april vanaf 5 uur opnieuw de klok rond gestaakt. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront donderdagvoormiddag in een persmededeling. Woensdagavond liep een identieke actie af. Die kwam er nadat de onderhandelingen voor een sociaal plan bij de staaldraadproducent in een totale impasse waren geraakt.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront besliste dinsdagavond op te roepen tot een 24 urenstaking in alle Belgische vestigingen van Bekaert, waar 609 banen op de helling staan. De oproep van de vakbonden viel bij het personeel niet in dovemansoren. 

Op dinsdag 24 april zitten bonden en directie opnieuw rond de onderhandelingstafel, een sociaal bemiddelaar zal de gesprekken leiden. In afwachting plannen de bonden een nieuwe waarschuwingsactie. Ze roepen het personeel van Bekaert op om zaterdag vanaf 5 uur opnieuw het werk neer te leggen voor 24 uur. 
 
Als de onderhandelingen volgende dinsdag onvoldoende resultaat opleveren, sluit het gemeenschappelijk vakbondsfront verdere acties niet uit.
Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio