Film met Matthias Schoenaerts geselecteerd voor Filmfestival Cannes

Film met Matthias Schoenaerts geselecteerd voor Filmfestival Cannes

Foto: LFI/Photoshot

De speelfilm 'De rouille et d'os' (Rust & Bone) van Jacques Audiard, met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, is geselecteerd voor het Festival van Cannes. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

'De rouille et d'os' is niet de enige film van regisseur Jacques Audiard die de Officiële Selectie haalde. Ook 'A perdre la raison' werd geselecteerd. Beide films hebben een Vlaamse coproducent.

'De rouille et d'os' is geselecteerd voor de Officiële Competitie en dingt mee naar de Gouden Palm. 'A perdre la raison' is geselecteerd voor de nevencompetitie 'Un Certain Regard', die films bekroont met een originele betekenis en esthetiek.

De Vlaamse coproducenten zijn Antonio Lombardo van de Brusselse productiemaatschappij Prime Time voor 'A perdre la raison' en Annemie Degryse van Lunanime in Gent voor 'De rouille et d'os'.

Vlaamse kortfilms

Eerder deze week werd al bekend dat twee jonge Vlaamse kortfilms geselecteerd zijn: 'Cockaigne' van Emilie Verhamme in de Officiële Competitie en 'Matteus' van Leni Huyghe in de Cinéfondation competitie. Beiden zijn verbonden aan filmschool Sint-Lukas in Brussel.

Ook de vijf VAF Wildcardfilms zullen in Cannes worden vertoond. Het gaat hier om Adil El Arbi & Bilall Fallah met 'Broeders' (Sint-Lukas), Kenneth Michiels met 'Eenentwintig + Zeven' (KASK), Kenneth Mercken met 'The Letter' (RITS), Jeremy De Ryckere met 'De opvolger' (RITS), en Boris Sverlow met 'Shattered Past' (KASK).

Het Filmfestival van Cannes vindt plaats van 16 tot 27 mei.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees