BMC rekent op Pinotti, Ballan en Hushovd in Giro

Voormalig rozetruidrager Marco Pinotti en ex-wereldkampioenen op de weg Alessandro Ballan en Thor Hushovd voeren over een maand de Amerikaans-Zwitserse wielerploeg BMC Racing Team aan in de Giro d'Italia. Dat maakte de ploeg van Belgisch kampioen Philippe Gilbert bekend.

BMC-voorzitter Jim Ochowicz gaf mee dat ook de Amerikaanse kampioen tijdrijden Taylor Phinney zijn opwachting zal maken in de negenkoppige selectie. Op 5 mei beginnen de renners in Denemarken aan de 95ste Giro waar in totaal 3476 kilometer zal moeten gereden worden.

'We zijn trots dat Alessandro Ballan zijn eerste Giro zal rijden, zeker nadat hij aan het begin van het seizoen heeft laten zien hoe ver hij staat op conditioneel vlak', vervolgde Ochowicz. Ballan werd in 2008 wereldkampioen en behaalde dit jaar in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix een derde plaats.

Marco Pinotti wordt het speerpunt voor BMC. De 36-jarige Italiaan is vijfvoudig Italiaans kampioen tijdrijden en heeft sinds 2005 elke Giro gereden. 'De Giro is altijd al een belangrijke doelstelling voor mij geweest. Mijn plan is om in mijn beste vorm te starten en opnieuw te kunnen bevestigen. Dit jaar wordt het absoluut een zware Giro. Ik mik op een plaats bij de beste tien, mocht dat niet lukken probeer ik een mooi resultaat neer te zetten in de afsluitende tijdrit', besloot Pinotti.

Selectie:
Alessandro Ballan (Ita), Mathias Frank (Zwi), Thor Hushovd (Noo), Taylor Phinney (VSt), Marco Pinotti (Ita), Mauro Santambrogio (Ita), Ivan Santaromita (Ita), Johann Tschopp (Zwi), Danilo Wyss (Zwi)
 

Corrigeer