Laat doelpunt Valencia houdt terugmatch spannend

Na een schitterende prestatie leek Atlético Madrid op weg naar de finale van de Europa League. De 4-1 van Falcao was zonder meer een wereldgoal. Maar in de toegevoegde tijd scoorde Valencia de 4-2 op hoekschop.

Atletico begon sterk en, was verreweg de beste onder impuls van een sterke Adrian Lopez en een hard werkende Diego. Valencia moest zich beperken tot verdedigen, Soldado stond op een eiland.

Falcao bracht  Atletico Madrid op voorsprong. Arda Turan zette Rami onder druk toen die de bal over de achterlijn wilde laten lopen. De Turk kan met een kattepootje toch nog bij de bal, die via Alba tot voor het hoofd van Falcao botste. Die twijfelde niet en duwtde de bal voorbij een kansloze Diego Alves.

Enkel met een gelukkige diepe bal kon Valancia voor gevaar zorgen. Het was ook op zo'n diepe bal net voor rust dat Thibaut Courtois moest komen. Rami kopte die hoekschop door naar de tweede paal, waar Jonas een gevleide gelijkmaker kon binnenduwen.

Onmiddelijk na de rust klom Atlético opnieuw op voorsprong.  Een vrije trap werd door Diego voor doelman Diego Alves gedropt. Daar stond Miranda om de bal te devieren in het doel.

Na balverlies van Topal verliest raapte Adrian Lopez de bal op,  versnelde voorbij de Valenciaverdediging en legt links in het hoekje voorbij Diego Alves. En het beste moest nog komen. Twaalf minuten voor affluiten zorgde Falcao na een fantastische actie met een  knal in de bovenhoek voor de 4-1. Madrid  leek op rozen te zitten maar in de toegevoegde tijd kreeg Valencia nog een hoekschop en Ricardo Costa kopte de bal voorbij een achteruitvallende Courtois. Een domper op de vreugde voor Atlético dat vooral een schitterende tweede helft speelde. Afwachten of de 4-2 zal volstaan volgende week in de terugmatch in Valencia.

In de andere halve finale haalde het Portugese Sporting het met 2-1 van Athletic Bilbao. De Basken klommen negen minuten na rust op voorsprong via Aurtenetxe, Insua en Capel bezorgden de Portugezen op vier minuten tijd alsnog de zege.


De terugwedstrijden zijn volgende donderdag, de finale op 9 mei in Boekarest.

Corrigeer