Alison Van Uytvanck opent Fed Cup-duel Japan-België tegen Morita

Alison Van Uytvanck opent Fed Cup-duel Japan-België tegen Morita

Foto: AFP

Het duel tussen Alison Van Uytvanck (WTA 274) en Ayumi Morita (WTA 83) wordt de opener van de Fed Cup-ontmoeting tussen Japan en België in de play-offs van de Wereldgroep, die zaterdag in het Ariake Coliseum in Tokio op gang geschoten wordt. Dat blijkt na de loting van vrijdag.

De 18-jarige Van Uytvanck en de vier jaar oudere Morita, die het zaterdag om 6u Belgische tijd tegen mekaar opnemen in de Japanse hoofdstad, speelden nooit eerder tegen mekaar op het WTA-circuit. Later op de dag treft Tamaryn Hendler (WTA 203) Kimiko Date-Krumm (WTA 84). De 19-jarige 'Tammy' kwam nooit eerder uit tegen de intussen al 41-jarige Date-Krumm.

Zondag volgen dan de partijen tussen Hendler en Morita en tussen Van Uytvanck en Date-Krumm en ook het afsluitend dubbelspel. Daarin treden in principe Ysaline Bonaventure en An-Sophie Mestach aan tegen Morita en Rika Fujiwara. Beide kapiteins kunnen wel nog wijzigingen aanbrengen in hun opstellingen. Wie drie partijen wint, speelt volgend seizoen in Wereldgroep I.

Piepjonge selectie

Het Belgische team moest na de afzeggingen van Kim Clijsters (geblesseerd/voorrang aan persoonlijke carrière, Yanina Wickmayer (voorrang aan persoonlijke carrière) en Kirsten Flipkens (geblesseerd) met een piepjonge selectie naar Tokio afzakken. Hendler is negentien, Van Uytvanck en Mestach achttien en Bonaventure pas zeventien. Het zou dan ook een fameuze stunt zijn als het team van kapitein Ann Devries zijn plaats in de Wereldgroep kan behouden. Bij verlies zakken de Belgen naar Wereldgroep II.

In het Ariake Coliseum in Tokio (hardcourt):
. Zaterdag (06u Belgische tijd):
Ayumi Morita (Jap) - Alison Van Uytvanck (BEL)
Kimiko Date-Krumm (Jap) - Tamaryn Hendler (BEL)

. Zondag (06u Belgische tijd):
Ayumi Morita (Jap) - Tamaryn Hendler (BEL)
Kimiko Date-Krumm (Jap) - Alison Van Uytvanck (BEL)
Rika Fujiwara/Ayumi Morita (Jap) -
Ysaline Bonaventure/An-Sophie Mestach (BEL)

Beide kapiteins kunnen wel nog wijzigingen aanbrengen in hun opstellingen.
 

Corrigeer