KBC verlaagt rente klassieke spaarboekje

KBC verlaagt rente klassieke spaarboekje

De KBC-hoofdzetel in de Brusselse Havenlaan. Foto: EPA

KBC verlaagt de rente op het klassieke spaarboekje, en komt tegelijkertijd met een alternatieve spaarformule die gekoppeld is aan automatisch sparen. Dat heeft de bankverzekeraar vrijdag bekendgemaakt.

Door de aanhoudende lage marktrente past KBC de vergoeding op de klassieke spaarrekening aan. Vanaf 1 mei daalt de getrouwheidspremie van 0,5 naar 0,25 procent.

De basisrente blijft ongewijzigd op 1 procent. KBC kiest er dus voor om de basisrente niet onder de gevoelige drempel van 1 procent te laten zakken. 'De basisrente is een rente die we graag op 1 procent houden', zegt een woordvoerder van de bank.

De bank kondigt tegelijkertijd een nieuwe spaarformule aan: KBC-Start2Save-rekening. Die biedt een basisrente van 1 procent en een getrouwheidspremie van 1 procent. De nieuwe spaarrekening is gekoppeld aan een automatische spaaropdracht. De bank wil zo onder meer het spaargedrag stimuleren, aldus de zegsman.

Eerder hadden ook al marktleider BNP Paribas Fortis en Belfius hun rente verlaagd op het spaarboekje, net als meerdere kleinere banken.

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees